submenu

GC de Moelie - De Muur - Cécile Baurain

Cécile Baurain: ‘Ik heb 30 jaar in Linkebeek gewoond. Binnenkort verhuis ik naar Ukkel, maar de band met Linkebeek blijft. Mijn werken voelen zich hier dan ook perfect thuis.

Kunst is voor Cécile meer dan het creëren van beelden, het is ook een manier om zichzelf uit te drukken en bepaalde zaken in haar leven een plaats te geven. Noem het maar een soort helingsproces. Die helende kracht van kunst ligt Cécile trouwens nauw aan het hart.

‘Enkele jaren geleden heb ik in een psychiatrisch ziekenhuis in Brussel mensen begeleid die zich via beelden probeerden uit te drukken. Daar heb ik kunnen vaststellen hoe kunst therapeutisch kan werken. Door bepaalde elementen in een beeld anders te kadreren, kan je een nieuwe werkelijkheid creëren en zo een andere kijk op een bepaalde situatie ontwikkelen. Het kan mensen helpen om zichzelf uit een negatief denkproces te bevrijden. Een nieuwe kijk kan verhelderend werken en mensen de kracht geven om met nieuwe moed door te gaan.’ Wat de expo in Linkebeek voor haar betekent? ‘Ik heb 30 jaar in Linkebeek gewoond. Binnenkort verhuis ik naar Ukkel, maar de band met Linkebeek blijft. Mijn werken voelen zich hier dan ook perfect thuis.’ 

 

Openingsuren:
13.30 tot 22 uur (maandag), 9 tot 22 uur (dinsdag, donderdag en vrijdag), 9 tot 12.30 uur (woensdag), 16.30 tot 22 uur (zaterdag) en 9 tot 22 uur (zondag). Gratis toegang.


Lees hier het volledige interview.


DE MUUR is een tentoonstellingsproject waarbij kunstenaars uit Linkebeek en omgeving gedurende een maand een paar werken exposeren in de foyer van de Moelie. De maand voordien stellen we de betrokken kunstenaar voor in de gemeenschapskrant Sjoenke. Meer info via het onthaal: 02 380 77 51 – info@demoelie.be

datum

  • gratis toegang

praktische info

genre

te gast, expo

adres

GC de Moelie
Sint-Sebastiaanstraat 14
1630 Linkebeek