submenu

GC de Moelie - De Muur - Dina Vierendeel

Dina Vierendeel: ‘Ik zie fotografie als een soort creatieve therapie die je helpt om wat je verdrongen hebt te verwerken en met vernieuwde energie weer verder te gaan.’

De foto’s van Dina Vierendeel laten je niet onberoerd. Ze vertellen levensverhalen van levensechte mensen. Van mensen die zich een weg door het leven banen en onderweg hun ontspoorde ik opnieuw proberen te vinden.

De voorbije jaren heeft Dina zich bijgeschoold in Italië en een cursus over therapeutische fotografie gevolgd. ‘We kregen onder meer les van de Canadese psychologe Judy Weiser. Zij is een van de pioniers van therapeutische fotografie. De manier waarop zij fotografie als helende kracht inzet, heeft me er nog meer van overtuigd dat foto’s meer zijn dan mooie plaatjes om naar te kijken. Ze kunnen een uitlaatklep zijn, een manier om naar de werkelijkheid en jezelf te kijken en je opnieuw in verbinding met jezelf te voelen.’ Het zijn diepe gedachten die in de foto’s van Dina voelbaar zijn. Haar werken laten je dan ook niet koud. Ze roepen iets diepmenselijks op. 

Openingsuren:
13.30 tot 22 uur (maandag), 9 tot 22 uur (dinsdag, donderdag en vrijdag), 9 tot 12.30 uur (woensdag), 16.30 tot 22 uur (zaterdag) en 9 tot 22 uur (zondag). Gratis toegang.


Lees hier het volledige interview.


DE MUUR is een tentoonstellingsproject waarbij kunstenaars uit Linkebeek en omgeving gedurende een maand een paar werken exposeren in de foyer van de Moelie. De maand voordien stellen we de betrokken kunstenaar voor in de gemeenschapskrant Sjoenke. Meer info via het onthaal: 02 380 77 51 – info@demoelie.be

datum

  • gratis toegang

praktische info

genre

te gast, expo

adres

GC de Moelie
Sint-Sebastiaanstraat 14
1630 Linkebeek