submenu

Deelnemers Kunstenaarsparcours gezocht! - 28/02/2019

Schrijf je uiterlijk 8 maart in.

Op 8, 9 en 10 juni vindt de twaalfde editie van het Kunstenaarsparcours plaats in Linkebeek, Drogenbos en Ukkel. De bedoeling van het parcours is om kunstenaars uit de drie gemeenten bekend te maken en ontmoetingen tussen de kunstenaars en het publiek aan te moedigen.

Naast beeldende kunst staat de organisatie ook open voor andere kunstvormen: textielcreaties, design, installaties, uitvoeringen, boekbinden, video, bloemenkunst en juwelen.

Wie wil deelnemen, moet in één van de gemeenten wonen of een atelier hebben, maar je mag ook kunstenaars uit andere gemeenten uitnodigen om te exposeren bij je thuis. Het enige verschil is dan dat de kunstenaar niet wordt opgenomen in de catalogus. Nieuw is daarnaast dat je ook mag exposeren op andere plaatsen dan bij je thuis (in musea, winkels, restaurants, sportcentra …).

Wie deelneemt, engageert zich om zijn tentoonstellingsplaats gratis open te stellen voor het publiek en gaat akkoord met de opgelegde openingsuren van 14 tot 19 uur. Alle deelnemers kunnen ook activiteiten en/of animatie organiseren zoals lezingen, muzikale animatie, artistieke initiaties …

interesse: mariette.wennmacher@pandora.be of via de post: Mariette Wennmacher, schepen van Cultuur, gemeentebestuur Linkebeek, Gemeenteplein 2, 1630 Linkebeek
ter info: In Ukkel vindt het Kunstenaarsparcours ook plaats, op 1 en 2 juni.