submenu

Oldtimers gezocht Tweede Vintage Day - 22/09/2019

Zondag 22 september 2019

Eigenaars van oldtimers – zowel auto’s als motoren – uit Linkebeek en omgeving worden op zondag 22 september op de tweede Vintage Day verwacht aan Hoeve Holleken.

‘In 2016 lokte onze eerste Vintage Day maar liefst 70 eigenaars met hun favoriete oldtimer’, zegt Joëlle Grimmeau, bestuurslid van Hoeve Holleken. ‘De Cinquecento’s, Maserati’s, Porsches, kevers, Jaguars, Mustangs en zo veel ander moois stonden er te blinken op de oldtimertentoonstelling die veel bijval kreeg. Dat succesverhaal willen we dit jaar herhalen. Mensen samenbrengen rond dezelfde passie in een vriendschappelijke sfeer slaat duidelijk aan. Eigenaars die dat willen, mogen met hun oldtimer ook ritjes maken met het publiek. Zo kunnen mensen die nog nooit in een oldtimer hebben gezeten daar ook eens van genieten. Er staan drie ritten van telkens 10 kilometer op het programma.’

Rik Otten, voorzitter van de cultuurraad van Linkebeek, is één van de deelnemers. ‘Ik restaureerde gedurende 8 jaar een oude Jaguar Type E en raakte zo betrokken bij het organiserende team. In 2016 was het nog wat uitzoeken hoe we dit rond zouden krijgen. Zijn er voldoende oldtimers in Linkebeek? Is er wel belangstelling voor zo’n treffen? We zijn toen van onze sokken geblazen. Linkebeek herbergt kennelijk een overvloed aan technologisch erfgoed en de Hoeve biedt hiervoor het ideale kader. Dat maakte het tot een unieke belevenis, zowel voor de deelnemers als voor de bezoekers. De vraag naar een nieuwe Vintage Day groeide, en toegegeven, zo eens mogen stoefen met mijn oud ijzer is wel eens tof.’ (lacht) Joëlle Grimmeau: ‘De toegang is gratis, maar je moet wel betalen voor het buffet. De auto’s worden om 9 uur verwacht. Het is die zondag immers autovrije zondag in het Brussels Gewest. Het dorp in Linkebeek zal afgesloten zijn. Daarom vragen we dat de eigenaars met hun oldtimers vroeger naar Hoeve Holleken komen. Het publiek is welkom rond 11 uur. Naast de oldtimerexpo zijn er ook ambachtelijke standjes, eetkraampjes met streekproducten en een buffet. (JH)

Eigenaars van oldtimers die willen deelnemen, kunnen contact opnemen met de organisatie via joelle.grimmeau@gmail.com of 0476 43 64 79.

tekst: (JH)
Uit: Sjoenke juni 2019