submenu

Virtuele recreatie voor jong en ouder - 02/04/2020

Tijdens het thuiszitten, willen we natuurlijk ook ons publiek zowel cultureel als sportief prikkelen. Check hier het overzicht van de mogelijkheden:

 Gamen in de Moelie in tijden van corona

MoelieLand start in maart en vangt daarmee het gemis van Gamebeek (14+) en Gamebeek junior (8+) op. In Minecraft bestaat alles uit blokken. Met die blokken bouw je allerlei dingen zoals huizen, kastelen, achtbanen of boten: de grens is je eigen fantasie. Je komt terecht in een wereld waar je van alles kan bouwen en ontdekken (natuur, dorpjes, dieren etc.).

Niet alleen werd gemeenschapscentrum de Moelie helemaal nagebouwd. Er is ook een heel schatteneiland om te verkennen.

Alle info en spelen via deze link: http://www.j4f.online/moelieland

Volg ons zeker ook via de Facebookpagina van de Moelie 

MoelieLandBinnenpret met kinderen

Het geluidshuis maakt leuke hoorspelen voor kinderen. Tijdens deze thuisperiode, bieden zij een promo aan maar ook enkele gratis hoorspelen online. Ontdek ze hier. 

Geniet samen met het hele gezin van deze fantastische voorstellingen:

Theater FROEFROECreatief bezig blijven met de kinderen, maar de inspiratie raakt op?

Daar kan dit filmpje bij helpen of deze 20 tips van thuisblijven een feest te maken. 

Op berenjacht! Hou de kleinsten bezig tijdens een wandeling en zet een teddybeer achter je raam. Zo kunnen zij op berenjacht gaan, vele gemeenten doen hier aan mee.  Ken je het verhaal nog niet? Ontdek het hier

Jeugdboekenmaand-peter Tom Schoonooghe en meter Sien Wynants bedachten een plan om het gemis van de lezingen op te vangen én de kinderen die thuis zitten op een zinvolle manier te entertainen: Ze lanceren een YouTube-kanaal

Je kan nu de streaming-app van Kapitein Winokio een maand gratis uitproberen: je luistert (en zingt en danst) ermee naar al zijn liedjes. Af en toe geeft de kapitein er ook live een miniconcertje of leest hij een verhaal voor - vanuit je zetel zit je altijd op de eerste rij. Je kan ook de afgelopen berenconcerten in de AB  integraal (her)bekijken. 
 Kapitein Winokio - Berenconcert

Lang geleden dat je nog eens in je schrijfpen kroop? De schilderezel van de zolder halen? Oefenen op een muziekwerkje? Het is nu de uitgelezen kans om er de tijd voor te nemen. 

We zetten je graag op weg met: 

02_04_2020_PIXABAY_BEN_KERCKXCREATIEF MET KLEUTERS

De website van Villa Frieda wordt gekaapt door derdejaarstudenten Kleuteronderwijs Odisee Brussel.Ze willen onze kleine vrienden graag uitdagen met verschillende activiteiten...want ook thuis valt er heel veel te ontdekken en leren en daar willen ze je graag in ondersteunen.

Alle info via deze KLIK en ga dan naar 'Creadagen voor kinderen'

Deel jouw creaties op facebook of instagram met de hashtag #coronaart2020 en misschien delen we het wel op onze facebookpagina

Villa FriedaTheater en dans ontdekken

Het Brusselse danstheatergezelschap Peeping Tom heeft drie voorstellingen gratis online gegooid. Het gaat om hun eerste trilogie - Le Jardin, Le Salon en Le Sous Sol - die ze maakten tussen 2002 en 2007 en waarmee ze wereldwijd doorbraken.

Toneelgezelschap STAN deelt captaties van integrale voorstellingen op hun facebookpagina. Ze begonnen met JDX - a public enemy, een klassieker uit 1993 met onder meer Sara De Roo, Damiaan De Schrijver en Frank Vercruyssen. 

TGStan

Kort na het overlijden van Hugo Claus, ondertussen 12 jaar geleden, zette Behoud de Begeerte een groots eerbetoon op poten in de Bourla - Hommage met oesters - met de hulp van een veertigtal schrijvers, acteurs en muzikanten. In coronatijden kan u thuis zelf schouwburg spelen en de voorstelling integraal bekijken op de YouTube-pagina van Behoud de Begeerte.

Op de website www.podiumaanhuis.be worden alle online voorstellingen verzameld voor jong en oud.

 Haal voorstellingen naar je huiskamer

Bekijk gratis opnames van meer dan 70 podiumvoorstellingen voor jong en oud. Elke dag komen er nieuwe voorstellingen bij. Via Podium Aan Huis bundelen gezelschappen, kunst- en cultuurhuizen virtueel de krachten om jou te blijven ontroeren en ontspannen. Door de coronacrisis is de magie van de live beleving even onbereikbaar. Geen nood, want als de zalen moeten sluiten, dan komt de voorstelling gewoon naar je toe. Veel kijkplezier!

 03-04-2020_PIXABAY_FeelgoodspicsZitten en luisteren! 

Podcasts zijn de ideale manier om tijd te doden. Je kan het ook beluisteren tijdens het kuisen, koken, strijken, telewerken,.. Hier een overzicht van onze favorieten:

  • Zandman voorgelezen door Jan Decleir, Koen De Bouw,.. 
  • Wanderland, de radioreeks 

de bib maakte al een lijstje aan met favoriete podcasts  (te downloaden via alle podcast apps):

'Het Leugenpaleis' keert even terug! Op dinsdag 24 maart was het zover, in 'Nieuwe Feiten' op Radio 1. "Niet om van het gezaag af te zijn, maar omdat jullie gelijk hebben", meldt Bart Peeters. Het gaat niet om een eenmalig initiatief trouwens. Er volgen nog nieuwe afleveringen, telkens op dinsdag en op vrijdag.  Herbeluister 'De Itegemse Cronakroniek'

 Koningin Mathilde

Heeft een Youtube filmpje gepost en leest ons een verhaaltje voor. 

Koniging Mathilde leest voorDe natuur in

Toerisme Vlaams-Brabant lanceerde het project slow tv-walking, waarbij je een virtuele wandeling kan maken. "Met een gopro (een kleine camera) heb ik een wandeling van twee uur gemaakt. Af en toe ben ik gestopt bij mooie uitzichten. Commentaar wordt er niet gegeven, het is echt puur kijken en genieten." - Lieven Elst.  

Natuur

Uitwaaien aan zee is ook een optie! Maak een virtuele strandwandeling dankzij Google Streetview. 

 


 

In beweging blijven #blijfsporten

De Nationale Veiligheidsraad geeft aan dat fysieke activiteit (individueel of met een huisgenoot of vriend(in)) toegelaten en zelfs aanbevolen wordt. Lees hier de open brief van Sport Vlaanderen

Werken aan je conditie van in je kot doe je zo: 

En deze video moet je gezien hebben! Verschillende voetbalgoden tonen hun skills met een wc-rol en dagen je uit om zelf ook aan de slag te gaan. 

 


 

Een streepje muziek 

Pianist Daan Vandewalle, een vaste gast van het Concertgebouw in Brugge, brengt elke dag een dosis muzikale warmte, met klavierwerkjes van Brahms en Chopin over Schubert tot Satie en Debussy. “Idee achter dit project is dat we iets heel fundamenteels niet meer mogen doen: elkaar aanraken. Wat ik nog altijd mag doen, is met mijn handen de piano bespelen”, aldus Vandewalle. Caress is telkens vanaf 15 uur te bekijken op de Facebook- en YouTube-pagina van het Concertgebouw.

De première van het nieuwe album van Jef Neve, Mysterium, is uitgesteld. Hij brengt daarom elke dag om 17u30 een live miniconcertje op zijn facebookpagina

Jef Neve

 


 

Hoog tijd om een museum te bezoeken 

Ook Google is de virtuele toer op gegaan en heeft een website, Art-project, gelanceerd waarmee gebruikers virtueel allerlei musea kunnen bekijken, waaronder het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum in Amsterdam. In totaal doen zeventien musea mee aan het project. 

Interessante virtuele tentoonstellingen:

Musea