submenu

GAMEN EN CHATTEN, OOK DIT IS GEMEENSCHAPSVORMING - 01/07/2020

Gemeenschapsvorming via een onlinetool, werkt dat? Zeker en vast! De Moelie en Just4Fun bouwen samen aan een online gemeenschap rond gamen. We zoeken jongeren en geïnteresseerde volwassenen die het gamen in de vingers hebben en samen met anderen willen gamen.

Via de Discord-app brengt GC de Moelie gamers van onder de kerktoren samen. Zo komen ze in contact met andere lokale gamers. Discord is een alles-in-een-communicatie-app voor vrienden, gemeenschap en gaming. Je kan net zoals via andere sociale mediatools chatten, maar je kan ook in een handomdraai samen een spel spelen. Met de Discord brengen we enerzijds lokale inwoners met elkaar in contact, anderzijds richten we per centrum een e-sportteam op: Linkebeek Legends, Drogenbos Dragons, Overijse Owls, Kraainem Kings, Wezembeek Wizards en Wemmel Warriors.

Hiermee versterken we het gemeenschapsgevoel van de gamers en dagen gemeenschapscentra elkaar uit in verschillende games. In een tijd waarin sport- en andere evenementen stilliggen vanwege de COVID-19-pandemie, zijn mensen op zoek naar nieuwe vormen van entertainment. E-sport is plaatsvervangend entertainment voor sportfans. 

Wie interesse heeft om aan te sluiten kan terecht op de Discord- of Facebookpagina’s.

Discord Linkebeek Legends

De e-sportteams worden georganiseerd en geleid door de gamers zelf, met ondersteuning van Just4Fun en de gemeenschapscentra.