submenu

Sofie De Pauw - 08/09/2020

‘Ik sta op een kruispunt in mijn leven’

Achter het team van de Moelie en de Muse staat sinds jaar en dag een stuurgroep. Elf vrijwilligers staan het centrum met raad en daad bij en denken mee na over de koers die de Moelie moet varen. De komende maanden schetst sjoenke een portret van de leden ervan. Sofie De Pauw geeft de aftrap.

Sofie maakt al een vijftal jaar deel uit van de stuurgroep van de Moelie. Haar roots liggen in Oost-Vlaanderen, maar ze woont intussen bijna twintig jaar in Linkebeek. ‘Ik heb het geluk te mogen wonen op een van de mooiste plekjes van Linkebeek: de viskwekerij van de Vlaamse overheid, die mijn man Johan Auwerx runt. Mijn dochter Rosalie is 15 jaar, zelf heb ik dit jaar de kaap van de 50 genomen. Dat doet iets met een mens. Ik heb het gevoel dat ik op een aantal vlakken op een kruispunt sta. Ik ben volop aan het bekijken welke richting ik insla’, lacht Sofie.

‘Ik ben iemand die altijd voluit voor de dingen gaat, ook op professioneel vlak’, vertelt Sofie. ‘Ik heb 14 jaar voor Justitie gewerkt en sinds een jaar of tien ben ik aan de slag als trainer en coach rond omgaan met agressie, burn-out en trauma. Ik geef opleidingen en begeleid ook mensen individueel. Mensen kunnen helpen geeft me elke keer opnieuw veel voldoening. Dat stuwt me vooruit.’

‘Ik merk dat veel mensen het moeilijk krijgen in deze coronaperiode’, zegt ze. ‘Zelf probeer ik het zo veel mogelijk van de positieve kant te bekijken. Ik heb tijdens de lockdown opnieuw tijd kunnen nemen voor dingen. Om te lezen bijvoorbeeld. Geen fictie, maar vakliteratuur. Geloof het of niet, maar dat is voor mij ontspanning’, lacht ze. Cultuur heeft ze wel gemist de voorbije maanden. ‘Zo eens een avondje uit naar een concert, het theater of de film en nadien wat nakaarten ... Laat ons hopen dat er op dat vlak de komende maanden weer wat meer mogelijkheden zijn.’ (TD)

Tekst: Tina Deneyer
Foto: © Tine De Wilde
Uit: Sjoenke september 2020