submenu

Kerststallenzoektocht - 10/12/2020

Om tijdens de eerste lockdown wat frisse lucht op te snuiven, ging je misschien ook op zoek naar de knuffelberen die heel wat mensen achter hun raam hadden gezet. In navolging van die actie organiseert de parochiale federatie Alsemberg nu een kerststallenzoektocht.

Die vindt plaats van begin december tot Driekoningen, niet alleen in Linkebeek, maar ook in Groot-Beersel, Sint-Genesius-Rode en Drogenbos.

Wist je dat we de kerststal te danken hebben aan Franciscus van Assisi? Hij organiseerde in de 13e eeuw voor de eerste keer een levende kerststal. Zo is de traditie begonnen. Zin om dit culturele religieuze erfgoed te bewaren en door te geven aan de volgende generatie? Doe mee en zet een kerststal goed zichtbaar aan je raam, in je voortuin of aan je voordeur. Je kan tegelijk je adres registreren via kerststallenzoektocht@gmail.com of door het formulier in te vullen op bit.ly/kerststallenzoektocht. Hang je liever een affiche op? Dat kan ook. Je vindt ze in de kerk op het gebruikelijke uur van de viering. Voor je op kerststallenjacht vertrekt, kun je een wandelroute uitstippelen via bit.ly/kaart-kerststallen. Hierop vind je alle aangemelde locaties.

Tekst:
Foto: © Pixabay - Miriams Fotos
Uit: sjoenke december 2020