submenu

Joëlle Grimmeau - 16/02/2021

‘Bruggen kunnen bouwen geeft me energie’

Achter het hardwerkende team van de Moelie en de Muse staat sinds jaar en dag een stuurgroep. Elf vrijwilligers staan hen bij met raad en daad en denken mee na over de koers die de Moelie moet varen. Sjoenke schetst een portret van de leden ervan. Maak kennis met Joëlle Grimmeau.

Joëlle Grimmeau (56) is voor veel Linkebekenaren geen onbekende. Ze woont al meer dan dertig jaar in de gemeente. ‘Ik bracht mijn jeugd door in Ukkel, maar mijn vader is altijd verliefd geweest op Linkebeek. We waren bijna vaker hier dan in Ukkel. Ik heb mijn kinderzooltjes versleten in de wegeltjes van Linkebeek en mijn tienerjeans in jeugdhuis Peter Pan’, lacht Joëlle.

Joëlle is een van de spilfiguren van het Linkebeekse gemeenschapsleven. Want naast gemeente- en OCMW-raadslid is ze ook een van de drijvende krachten achter het succesvolle Repair Café en secretaris van Hoeve Holleken. ‘Zes jaar geleden besloot ik om wat minder te gaan werken. Zo kwam er meer tijd vrij voor mijn engagement in Linkebeek. Toen begin vorig jaar de vraag kwam om lid te worden van de stuurgroep van de Moelie heb ik geen moment getwijfeld. Als Franstalige vind ik het belangrijk om bruggen te bouwen met de Nederlandstalige gemeenschap in Linkebeek. En dat lukt de laatste jaren beter en beter. Het geeft me ook een pak energie. Ik ben ervan overtuigd dat je leven, als je je openstelt voor andere mensen, zo veel rijker wordt.’

Begin vorig jaar werd Joëlles leven nóg een stuk rijker. ‘Ik ben toen voor het eerst oma geworden. Mijn kleine hartendief Mattis woont met zijn ouders tegen de Duitse grens. Ik had nooit gedacht dat er nog een man mijn leven zó op zijn kop ging zetten’, lacht Joëlle.

 

Tekst: Tina Deneyer
Foto: Tine De Wilde
Uit: sjoenke februari 2021