submenu

nieuws

Gezocht: kunstwerken van impressionisten of fauvisten

09/01/2020
Voor een belangrijke tentoonstelling eind 2020 zoekt de groep BEEcause werken van kunstenaars uit de periode 1880-1930, liefst impressionisten of fauvisten.

Walter Baele rijgt hoogtepunten aan elkaar

09/01/2020
Ruim drie decennia tovert Walter Baele de kleurrijkste personages uit zijn hoed. Wie die typetjes nog eenmaal wil bewonderen, kan dat in Best of Baele. De voorstelling is een voorlopig slotstuk van 35 jaar eigenzinnige alterego’s.

Linkebeek Hockey Club

09/01/2020
Het terrein van de hockeyclub van Linkebeek ligt vrij discreet verscholen achter Hoeve Holleken, midden tussen het groen. Een discrete handwijzer zet je op de goede weg naar de accommodatie, maar als je niet oplet, loop je er zo voorbij.

Schoolfeest GBS De Schakel

09/01/2020
Gemeentelijke basisschool De Schakel maakt zich stilaan op voor het grote schoolfeest.

Tweede filmpje voor sportclubs klaar

12/12/2019
Vzw ‘de Rand’ lanceert het tweede filmpje voor de campagne Boest! – samen scoren met Nederlands. Het tweede filmpje helpt trainers en bestuurders om nieuwe leden te verwelkomen in hun club, ook als Nederlands niet hun moedertaal is.

Danny Gisgand

10/12/2019
Het zeskoppige team van de Moelie is de motor van het gemeenschapscentrum. Hun gezicht kennen veel Linkebekenaren wellicht wel. Maar wie zijn ze en waarom doen ze graag wat ze doen? Sjoenke vroeg het dit keer aan Danny Gisgand.

20 jaar bloemenzaak Senteurs et Couleurs

10/12/2019
Hans Berghmans en Mark Labasse baten al twintig jaar hun eigen bloemenwinkel uit in de schaduw van de Sint-Sebastiaanskerk. Aan stoppen denken ze niet. ‘Het is vaak hard werken, maar we doen het graag.’

De Proefkonijnen over De sleutel van de Sint

01/12/2019
Op 1 december kan je in de Moelie de Sinterklaasvoorstelling De sleutel van de Sint bijwonen. Het Antwerps theaterproductiehuis De Proefkonijnen van Daphne Paelinck en Randall Van Duytekom is gespecialiseerd in voorstellingen voor gezinnen én in Sinterklaas. Jullie gezelschap bestaat tien jaar.

Kookboek in eenvoudig Nederlands

27/11/2019
Naar aanleiding van 5 jaar Cuisine Mundial verscheen een kookboek in eenvoudig Nederlands, met recepten uit 20 verschillende landen.

Ilke Weyers

15/11/2019
Het zeskoppige team van de Moelie is de motor van het gemeenschapscentrum. Hun gezicht kennen veel Linkebekenaren wellicht wel. Maar wie zijn ze en waarom doen ze zo graag wat ze doen? Sjoenke vroeg het hen één voor één. Ilke Weyers geeft de aftrap.

De Spelerij presenteert Closer

14/11/2019
Cru gezegd is Closer een theaterstuk waarin zowat iedereen het met iedereen doet. Wat menselijker gesteld gaat het over twee mannen en twee vrouwen die oprecht op zoek zijn naar de ware liefde. Paula Bangels regisseert vier topacteurs in een tragikomisch relatiedrama.

Broers Stassen over Linkebeek

14/11/2019
De broers Stassen. Drie verschillende persoonlijkheden, maar één ding hebben ze gemeen: hun liefde voor Linkebeek. ‘Waar we ook wonen, onze ziel bevindt zich in Linkebeek.’

Huisarts Margo Enhus na 40 jaar met pensioen

12/11/2019
In het voorjaar van 1979 kwam Margo Enhus tijdens haar laatste jaar geneeskunde in Linkebeek terecht om stage te lopen in het gezondheidscentrum bij Maurice Theunissen. Aan het einde van de zomer ging ze er vast aan de slag als huisarts.

Portretfotografie van Toni Meert

29/10/2019
‘Ik doe met beelden wat een journalist met woorden doet.’ Zo vat Toni Meert zijn portretfotografie samen. En inderdaad, zijn foto’s zijn meer dan mooie plaatjes. Ze suggereren een verhaal achter de mens die hij met zijn camera vereeuwigt.

Taalbarometer in faciliteitengemeenten

11/10/2019
Ondanks de sterke instroom van anderstaligen is de kennis van het Nederlands in de Vlaamse Rand de voorbije vijf jaar niet noemenswaardig gedaald. Tot die conclusie komt de tweede Taalbarometer over de Vlaamse Rand. Opmerkelijk: in de faciliteitengemeenten neemt de kennis van het Nederlands toe.

Freddy Vandecasserie over zijn liefde voor de keuken

08/10/2019
De naam Freddy Vandecasserie is onlosmakelijk verbonden met die van het Brusselse restaurant La Villa Lorraine, dat in zijn gloriedagen drie Michelinsterren op zijn palmares kon schrijven. Daarnaast gaf Vandecasserie zijn keukenkunsten jarenlang door aan de mannen van de Linkebeekse kookclub.

Terugblik KALM

08/10/2019
Op woensdag 19 september bracht KALM met 13 personen een bezoek aan het AfricaMuseum in Tervuren. Dat werd in december van vorig jaar feestelijk geopend na een ingrijpende renovatie van vijf jaar.

Maak kennis met Margot Otten

08/10/2019
Margot Otten ken je misschien als ankervrouw van BRUZZ. Of als meisje dat opgroeide in Linkebeek. Maar wist je ook dat ze haar hart verloren heeft in de weidse velden van Michigan?

Wandelen op de grens tussen Linkebeek en Ukkel

06/10/2019
Tijdens deze wandeling kiezen we voor ongekende plekjes dichter bij huis.

De portretten van Ken Huys

24/09/2019
Ken Huys is gefascineerd door de mens die in deze individualistische tijden op zoek is naar zichzelf. Hij schildert op een realistische, soms ietwat surrealistische manier. ‘Ik wil de complexiteit van de hedendaagse mens uitbeelden’, zegt hij.

Vzw ‘de Rand’ geeft sportclubs een Boest!

19/09/2019
Vzw ‘de Rand’ lanceert een nieuwe campagne om sportclubs te ondersteunen. Vandaag zijn een eerste filmpje de website, een campagneaffiche en een stickervel met tips klaar.

Welkom in Eetstaminee de Moelie!

16/09/2019
Eetstaminee de Moelie opent begin september opnieuw de deuren. Uitbaters Raphaël en Aurore ontvangen iedereen met open armen. Vanaf 6 september starten de uitbaters met het serveren van drank. Zodra zij de nodige vergunning van het Voedselagentschap ontvangen, opent het restaurant.

Schooldirecteurs in de kijker

16/09/2019
1 september ligt achter ons. Leerkrachten en leerlingen vinden stilaan hun schoolroutine terug en de directeurs werken hard om alles in goede banen te leiden. Tijd voor een gesprek met Virginie Delaunoy en Erik Chabert. Ontdek wat zij antwoorden op dezelfde vragen.

Oldtimers kijken en testen

12/09/2019
Liefhebbers van oldtimers kunnen op zondag 22 september vanaf 11 uur naar Hoeve Holleken afzakken voor de tweede Vintage Day, met een tentoonstelling van oude wagens en motorfietsen. Een van de exposanten is Jean-Paul Bergmans. Hij zal er zijn met zijn NSU 1200c.

‘De herstellers zijn de onmisbare schakels’

12/09/2019
Het zevende seizoen van het Repair Café in Linkebeek gaat op 29 september van start. De tomeloze inzet van de vrijwilligersploeg maakt dat zowat driekwart van de binnengebrachte voorwerpen na de herstelling aan een tweede leven kunnen beginnen.

‘Lachen kan helend werken’

12/09/2019
Deel me. Zo heet de nieuwste comedyshow van Veerle Malschaert. Een optreden dat je niet alleen aan het lachen brengt, maar je ook aan het denken zet. Over onze existentiële eenzaamheid en ons verlangen naar verbinding.

Foto-expo Patricia Grobben

01/09/2019
In september kan je in de Moelie de expo Portretten van Patricia Grobben bewonderen, waarbij de kleurrijke Linkebeekse huizen en hun bewoners centraal staan. ‘De kleuren stralen zoveel positieve energie uit. Dat kleurrijke en positieve facet van Linkebeek wilde ik op foto vastleggen.’

Chirokamp: ook voor niet-leden!

21/07/2019
‘Iedereen verdient een Chirokamp, ook wie geen lid van de Chiro is’, klinkt het overtuigd bij Chiro Sjoen uit Linkebeek. En dus neemt de jeugdverenging, die een 40-tal leden telt, deel aan de actie Iedereen mee op Chirokamp van Chiro Nationaal.

Open Tuinen met Nicolas Vlaminck

16/06/2019
Op zondag 16 juni kan je in Linkebeek ecologische en eetbare tuinen bezoeken. Nicolas Vlaminck neemt met zijn groententuin aan dit evenement deel.

Marie-Jeanne Hannaert en Thérèse Govers

06/06/2019
Hun vriendschap is voor het leven. Dat staat voor Marie-Jeanne Hannaert en Thérèse Govers als een paal boven water. Maar wat is het geheim van een vriendschap die de stormen van het leven trotseert? ‘Elkaar zeggen wat je écht denkt’, klinkt het.

Tiline Courcelles neemt deel aan het Kunstenaarsparcours

16/05/2019
Op zaterdag 8, zondag 9 en maandag 10 juni stellen lokale kunstenaars uit Linkebeek, Drogenbos en Ukkel hun werken tentoon in uiteenlopende disciplines. Bezoekers kunnen van 14 tot 19 uur een traject volgen of zelf artiesten en ateliers uitkiezen die ze willen bezoeken.

Gepensioneerd bakkerskoppel Josée Moorkens (80) en André De Witte

13/05/2019
Bakkerij Moorkens klinkt wellicht nog een flink aantal Linkebekenaren bekend in de oren, en dat is voor een groot stuk de verdienste van Josée Moorkens (80) en André De Witte (85).

Open Tuinen op zondag 16 juni

13/05/2019
Tijdens de Open Tuinen in Linkebeek kan je kennismaken met het bloemenplukveld van Pascale Malilo. Dat vind je in de Kerkveldstraat, een zijstraat van de Kleiveldstraat. Of hoe een samenloop van omstandigheden kan leiden tot een merkwaardig initiatief.

LinkeLab uit de startblokken

07/03/2019
GC de Moelie wordt voortaan één zondagnamiddag per maand omgetoverd tot een laboratorium op maat van kinderen en jongeren tussen 8 en 14 jaar. Tijdens LinkeLab leren ze op een ludieke manier de wondere wereld van techniek en wetenschap kennen.

Interview: Restaurant Noï al vier jaar in handen van Thierry Jeandrin

08/02/2019
Het populaire Thaise restaurant Noï in het hart van Linkebeek heeft sinds kort officieel een nieuwe eigenaar, maar voor de klanten is er niets veranderd. ‘Het concept, de inrichting, het personeel … Alles is bewust bij het oude gebleven.’

Interview: Tinne Moorkens en Leentje Blykers van de Giants

08/02/2019
Amper 20 jaar is ze, maar bij de Giants-dansschool danst Tinne Moorkens al jaren de pannen van het dak. Wat begon als een uitlaatklep om haar energie kwijt te raken, groeide uit tot een passie die haar al op heel wat binnen- en buitenlandse wedstrijdpodia bracht.

BOER! Een nieuwe cd voor kinderen die Nederlands leren

28/03/2018
BOER! is het nieuwe product van Lennaert Maes en Andries Boone. Het is hun tweede cd voor kinderen die Nederlands leren en dus de opvolger van de succesvolle cd de ReisRus.